30 Eylül 2016 Cuma

Like Nedir? Like Vermek ve Likelamak

Like (Beğen Butonu), ilk defa Facebook tarafından kullanılan ve kullanıcının bir içeriği beğendiğini göstermesine yardımcı olan butondur. Yukarı doğru parmak şeklinde sembolize edilen Like butonu sayesinde kullanıcılar Facebook üzerindeki diğer kullanıcıların ve sayfaların yaptığı paylaşımları beğendiğini gösterebilirler. Like butonu ilk defa Facebook ile tanınan bir buton haline gelmesinin akabinde diğer sosyal ağlara ve internet sitelerine de sıçramış, Facebook’un beğen butonuna benzer işleve sahip buton yapıları yaygınlaşmıştır. Örneğin, Google+ sosyal ağında Like butonu yerine +1 butonu yer almaktadır.
Like

Like Vermek

Like vermek, Facebook üzerinde paylaşılan herhangi bir gönderinin altında yer alan beğen butonuna tıklamaktır. Like vermek olarak sosyal medya jargonuyla birlikte kalıplaşmış ve o şekilde alışılagelip, kalıplaştığı için sosyal medya kullanıcıları tarafından kullanılmaya başlanmıştır. Bir gönderiyi Like butonu yardımıyla beğenen kullanıcı o gönderiye Like vermiş olur.

Likelamak

Likelamak da bir üst başlıkta açıkladığımız Like verme işleminin farklı bir sözcükle belirtilmesidir. Facebook kullanıcıları yayın akışı içerisinde gördükleri herhangi bir gönderiyi beğendiklerinde Like butonuna basmaları o gönderiyi Likelamaları anlamına gelir.

Nedir?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder