16 Temmuz 2011 Cumartesi

Cavenaghi River Plate'de

Bu sezon ikinci ligde mücadele edecek olan River Plate, Bordeux'nun 27 yaşındaki golcüsü Fernando Cavenaghi'yi transfer etti.

Daha önce River Plate formasıyla 122 maçta 71 gol atarak 3 şampiyonluk yaşayan golcü oyuncu, Avrupa'da bir çok takımın kendisini istemesine rağmen evine dönüp River'a yardımcı olmayı tercih ettiğini belirtti.

River Plate kariyerinden sonra 2004'te Spartak Moskova'ya transfer olan Arjantinli sergilediği performansla Fransa'nın yolunu tutmuştu. Bordeaux'un 2008-2009'daki şampiyonuğunda önemli pay sahibi olmuştu. Teknik direktör Laurent Blanc'ın takımdan ayrılmasının ardından eski performansını yakalayamayan Cavenaghi son sezonu Brezilya ekibi Internacional'de kiralık olarak geçirdi.

River Plate'in tekrar eski günlerine kavuşacağına inandığını ve bunda pay sahibi olmak istediğini belirten yıldız oyuncu, 2003'te Arjantin formasıyla U20 Güney Amerika şampiyonluğu yaşamıştı.

YORUM: Cavenaghi iyi bir transfer ve yerinde River'ın ne kadar istekli olduğu belli artık River için toparlanma zamanı 2.lige düşüş onlar için kaos olsada yeniden toparlabilir hatta 1.lige çıkınca fırtına gibi esebilir bile bunun aynısı Boca'dan da bekliyorum ama Boca'nın da oyununu begenmiyorum.Artık Velez ve Estudiantes artık lige otoritesini koydu.Velez'den buyuk bir sampiyonluk gelebilir bu yıl icinde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder